mart. 01

Intorcandu-se de la coasa cu caruta plina, Vasile isi mana de zor calul. In faptul serii fiind si -inca- departe de casa, isi biciuia bidiviul din ce in ce mai tare.
La un moment dat, satul de atata cotonogeala, calul se opreste in drum , se intoarce catre Vasile si, cu o privire plina de expresivitate, ii spune:
– Auzi, ma’ Vasile… Mai da-o ma’-n aia ma-sii de treaba!… Dai in mine ca intr-o vita!… Tu nu te gandesti si tu putin ca sunt si eu din carne, ca simt fiecare lovitura si sufar enorm?!?… Ce dracu` ma’, Vasile?!?…
Auzindu-si calul vorbind, ingrozit, Vasile arunca haturile din maini si o rupe la fuga peste fanete, livid la fata… Credinciosul lui caine, il urmeaza indeaproape…
La un moment dat, obosit, Vasile se opreste si se aseaza pe o piatra… La scurt timp, soseste si cainele sau care, gafaind, ii spune:
– Ba’ Vasile!… Sa fiu a’ dracu’, ce m-am speriat de calul ala, cand a inceput sa vorbeasca!…

Adaugat de Admin || etichete: , , ,

  9 Imi place!

aug. 31

Un imparat avea un cal care nu putea sa planga….
Intr-o zi, suparat la culme, el chema la palat pe cei mai buni circari si bufoni din tara sa, si le ceru sa-i invete calul sa planga; dar n-au reusit.
A doua zi, el chema la palat pe cei mai buni circari si bufoni din lume, si le ceru sa-i invete calul sa planga; dar n-au reusit.
A treia zi, vine la palat un negru amarat, cu hainele ferfenita, care ii zice imparatului:
– Imparate, lasa-ma si pe mine sa incerc sa il fac sa planga!
Imparatul ii da voie.
Negrul se duce la cal si ii spune ceva la ureche. Deodata, calul incepe sa rada, iar apoi sa planga.
Negrul iese si, uimit, imparatul il intreaba:
– Ce i-ai spus calului la ureche?
– Pai, i-am zis ca eu o am mai mare ca a lui, iar calul a inceput sa rada. Dupa ce i-am aratat-o, a inceput sa planga!…

Adaugat de Admin || etichete: , , ,

  6 Imi place!

iun. 04

Un băieţel dintr-o rezervaţie de indieni americani l-a întrebat pe tatăl său, care era şi medicul şef şi marele vrăjitor al tribului:
– Tată, cum se face că noi avem întotdeauna nume lungi, în timp ce albii au nume mai scurte – cum ar fi Bill, Tex sau Sam?
Tatăl său i-a răspuns:
– Uite, fiule, numele noastre reprezintă un simbol, un semn, sau un poem. De exemplu, numele surorii tale este „Luna Mică Romantică Deasupra Lacului”, deoarece în noaptea în care ea a fost născută, era o lună frumoasă reflectată în lac. Apoi fratele tău, „Mare Cal Alb al Preeriei”, se numeşte aşa pentru că el a fost născut într-o zi în care calul mare alb care galopa peste preeriile lumii a apărut în apropierea taberei noastre. Este foarte simplu şi uşor de înţeles. Mai ai şi alte întrebări, „Micule Prezervativ Defect Fabricat în China”?

Adaugat de Admin || etichete: , , , ,

  13 Imi place!

mai 21

Cica pleaca doi romani la lucru in Italia, acolo primesc un job de la un patron sa vopseasca un gard lung de 20m. Primesc un bidon de vopsea de 30 litri, atragandu-li-se atentia ca le ajunge vopseaua exact cat este lungimea gardului…Pe la amiaza cei doi se hotarasc sa vanda trei litri de vopsea si sa-si ia niste bere (italianul fiind cam zgarcit), sperand ca vor dilua vopseaua si vor termina gardul complet de vopsit. Bai frate!-vopsesc ei de zor si la urma, ghinion, raman 1,5 m nevopsiti. Italianul avea pe langa casa si un cal…Speriati, romanasii dau ultimii stropi de vopsea pe la gura calului. Nu trece mult timp si apare patronul:
– Ba! Cum de a ramas gardul nevopsit?
– Pai sa vezi patroane, calul tau, in timp ce noi eram cu spatele la bidon, a baut la vopsea saracu!…Poate de sete, credem noi.
Nervos, italianul pune mana pe o pusca de vanatoare si il omoara pe cal. Mama! Romanasii speriati striga catre patron:
– Ce faci sefu’, omori calu’ pentru niste vopsea?!
– Lasa ba, ca voi habar n-aveti, am mai avut tot niste muncitori romani ca voi si mi-au spus ca lor le-au mancat 5000 de tigle, 10.000 de caramizi, 200 saci de ciment, 4 metri cubi de scandura si acum si vopseaua asta…Pai da-l dracu’ de cal nebun, ca m-am saturat de el!

Adaugat de Admin || etichete: , , ,

  11 Imi place!

mart. 12

Un politist care nu-si facuse planul la amenzi, iese la luat cu japca. Deodata apare badea Ion in caruta:
– Ioane trage pe dreapta ca ai incurcat-o. Conduci sub influenta alcoolului!
– Da’ de unde!
– Sufla in fiola asta.
Sufla Ion, dar degeaba. Politaiul ofticat incepe sa-i caute nod in papura:
– Dar in sticla aia din buzunar ce ai? Alcool? Tuica? Nu-i asa?
– Da’ de unde. Este lapte de cocos.
Politaiul isi zice: „daca este tuica l-am ars, daca nu, macar gust si eu sa vad cum ii laptele de cocos”
– Da incoa la verificat
Bade Ion i-o da, politaiul trage un gat bun si consta cu stupoare ca nu este alcool. Ii inapoiaza sticla si ii da drumul sa plece. La care bade Ion se suie in caruta, da bice calului si ii spune:
– Di Cocos, diiiii

Adaugat de Admin || etichete: , , , ,

  1 Imi place!